Το πλαίσιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης στις τράπεζες, στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κλάδου, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Μετά την απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), αύριο θα γίνει και επίσημα η υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης, που σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για τους εργαζόμενους στις τράπεζες μέχρι το τέλος του 2015 (χρόνος λήξης της νέας Κλαδικής Σύμβασης).

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι η νέα κλαδική σύμβαση που υπογράφεται αύριο (14/5/2013) – ημέρα λήξης της μετενέργειας – έχει μεγάλη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική βαρύτητα, αλλά και ιδιαίτερη θεσμική αξία γιατί:

– Διασφαλίζει την εργασία, παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά στους εργαζόμενους στις Τράπεζες για δυόμιση ολόκληρα χρόνια.

– Κατοχυρώνει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, που έχει πληγεί καθοριστικά από τη νομοθετική κατεδάφιση του πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

– Καταξιώνει την ΟΤΟΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα στις Τράπεζες, διατηρώντας τη συνδικαλιστική του υπόσταση και το ρόλο του, που είναι αναγκαίος όσο ποτέ στο νέο πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στις τράπεζες.