«Δεν έχω δύναμη να σχολιάσω την αθλιότητά τους. Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια, είμαι άνθρωπος», υποστηρίζει, μιλώντας στο newsbeast.gr η ποιήτρια, Κική Δημουλά, για τις αρνητικές αναφορές που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου. «Ευτυχώς που υπάρχει ακριβώς το πλήρες κείμενο για να δουν τι εννοούσα. Ας το διαβάσουν», τονίζει η κυρία Δημουλά.

Η ποιήτρια που βρέθηκε στην Κυψέλη σε μια περιήγηση των atenistas ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν έχει υπάρξει ρατσίστρια αλλά βοηθάει τους Πακιστανούς στα φανάρια και εκείνους θα μπορούσε να καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισής της. «Αυτούς τους ανθρώπους τους βοηθώ. Πάντοτε τους δίνω κάτι. Μου λένε μάλιστα καλημέρα και ευχαριστώ. Και πραγματικά δεν ξέρω γιατί δέχτηκα αυτή την επίθεση».

Ακολουθούν οι δηλώσεις της

-Ποια είναι η άποψή σας για τα δημοσιεύματα σήμερα;
«Δεν έχω δύναμη πλέον να σχολιάσω την αθλιότητά τους. Δεν έχω δύναμη. Ευτυχώς, δημοσιεύεται το κείμενο πλήρες, όπως είναι, και αυτή η κυρία ας το διαβάσει».

-Υποστηρίξατε μετά την κατακραυγή στο διαδίκτυο ότι ήταν λάθος που μιλήσατε στην Κυψέλη; Ισχύει αυτό;

«Αστειεύεστε; Δεν είναι καθόλου λάθος και είναι γλυκύτατοι οι άνθρωποι. Και εγώ είμαι από τη φύση μου γλυκός άνθρωπος που δεν έχω πειράξει ούτε προφορικά κανέναν. Κανέναν. Μισώ τη βία από όπου κι αν προέρχεται».

-Γιατί πιστεύετε δηλαδή ότι σας αποκάλεσαν ρατσίστρια;
«Γιατί είναι πολύ εύκολο να αντλεί η αντιπαλότητα τα μέσα της ακόμη κι από εκεί που δεν υπάρχουν. Ας μην κάνουμε περισσότερες αναλύσεις. Γιατί γίνεται ένας άνθρωπος στόχος, δεν το πολυξέρουμε. Πάντως, δεν γίνεται στόχος ούτε γιατί πολιτεύεται, ούτε γιατί εχθρεύεται, ούτε γιατί εκφράζεται, ούτε τίποτα. Γίνεται στόχος διότι κάπως είναι σε ένα προσκήνιο λόγω αυτής της ταλαίπωρης της πίεσης που με έβγαλε σε αυτό το προσκήνιο».

-Είπατε ότι αν χρειαστεί να έχετε μάρτυρες τους Πακιστανούς που εργάζονται στα φανάρια, θα το κάνετε.
«Το λέω γιατί περνάω κάθε μεσημέρι από εκεί. Και λυπάμαι αυτούς συγκεκριμένα τους ανθρώπους που τους βλέπω να ξεροσταλιάζουν με τη σκούπα. Και γι’ αυτό πάντοτε τους δίνω κάτι. Με χαιρετούν μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί. Λένε “καλημέρα, ευχαριστώ”. Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια. Εγώ είμαι άνθρωπος και ξέρω ότι δεν είμαι ρατσίστρια. Και αυτό να το βάλετε στο μυαλό σας καλά. Διαπίστωσα επανειλημμένως ότι αν βλάπτουν οι μετανάστες μια φορά, βλάπτουν εξίσου και οι ντόπιοι».

Η κυρία Δημουλά αρκείται να δηλώσει τα παραπάνω, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να σχολιάσει τίποτα άλλο για το θέμα.

Ακούστε τις δηλώσεις της