Απέχουν από την εργασία τους στα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία οι ειδικευόμενοι γιατροί της Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση των γιατρών γίνεται στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν από την περασμένη Πέμπτη, καθώς, όπως δηλώνουν, διεκδικούν δεδουλευμένες εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Η επίσχεση εργασίας έχει ξεκινήσει με αποχή από το πρωινό ωράριο, αλλά οι εφημερίες θα πραγματοποιούνται κανονικά μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου, αναφέρει ο agelioforos.gr. Ωστόσο, οι ειδικευόμενοι προειδοποιούν ότι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τότε θα απέχουν και από τις γενικές εφημερίες.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν έως τις 20 Μαΐου, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να απέχουν από όλες τις εφημερίες και αυτό εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους «οι αποδοχές από τις εφημερίες αποτελούν σημαντικό βιοποριστικό μέσο και κανένας γιατρός δεν επιθυμεί να παραιτηθεί από ένα φυσικό και αυτονόητο δικαίωμα αυτοδύναμης προστασίας, αφού η μη αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών, ανατρέπει τη διασφάλιση των βιοποριστικών αναγκών μας». Όπως τονίζουν, δεν επιθυμούν να ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς τους και ζητούν την κατανόηση και την συμπαράσταση των πολιτών.