Με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον έφτασαν χθες βράδυ στα Χανιά οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες της σεζόν με πτήση τσάρτερ.

Με δήλωσή του στα «Χανιώτικα νέα» ο δήμαρχος Χανίων τόνισε: Η Ρωσία είναι μία καινούργια αγορά. Οι προβλέψεις είναι πάρα πολύ καλές. Ο τόπος μας είναι πανέμορφος και ευλογημένος και πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να περιμένουν ότι θα γευθούν ακόμα περισσότερα και νοστιμότατα εδέσματα από την παραδοσιακή υγιεινή κρητική κουζίνα με το αγνό μας ελαιόλαδο».

Ο πράκτορας ρωσικού τουρισμού στην Κρήτη, Αγγελής Διονύσιος, δήλωσε από την πλευρά του: «Για τα Χανιά είναι η πρώτη χρονιά που έρχονται οργανωμένοι Ρώσοι τουρίστες. Είχαμε προγραμματίσει έντεκα αφίξεις τσάρτερ κάθε εβδομάδα, αλλά δοκιμαστικά θα έρχονται έξι, που θα φέρουν 1.500 επισκέπτες. Στην υπόλοιπη Κρήτη θα έρχονται άλλοι 3.500 μέσω Ηρακλείου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού, Μανώλης Γιαννούλης, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε πλέον απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, μία πολλά υποσχόμενη αγορά, με τεράστια δυναμική. Θεωρώ ότι τα ξενοδοχεία του νομού Χανίων μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει και έχουν τα στάνταρ που χρειάζεται η συγκεκριμένη αγορά και ευελπιστώ ότι αυτές οι πτήσεις θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια προκειμένου να αποκτήσουν μία σημαντική παρουσία στο νομό Χανίων».

Την αισιοδοξία του εξέφρασε με δήλωσή του στα «Χανιώτικα νέα» και ο Νίκος Χριστουλάκης, τουριστικός πράκτορας Ρώσων για τον Νομό Χανίων: «Μεσοσταθμικά οι Ρώσοι που θα έρχονται στα Χανιά θα είναι γύρω στα 1.600 άτομα και για τα Χανιά είναι μια ωραία ευκαιρία να καθιερωθούν αυτές οι επισκέψεις. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων και τους ευχαριστούμε».

Πηγή: prismanews.gr