Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου θα πραγματοποιήσει Πασχαλινό Bazaar, το Σάββατο 27 Απριλίου (ώρες 10.00-15.00) στις αρχές του πεζόδρομου της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού μετρό Ανθούπολης).

Στο bazaar θα συμμετέχεικαι το Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Χειροποίητες κατασκευές (πασχαλινά δώρα, λαμπάδες, κοσμήματα, μικροαντικείμενα κ.ά.) των ωφελούμενων των παραπάνω δομών θα διατίθενται προς πώληση σε φιλικές τιμές για την οικονομική ενίσχυση των συμμετεχόντων Φορέων.

Οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν έμπρακτα στη δράση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, δίνοντας παράλληλα χαρά στα αγαπημένα τους πρόσωπα δωρίζοντας χειροποίητα μικροαντικείμενα.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που ιδρύθηκε στη Χίο το Μάρτιο του 1996. Είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας καθώς και φορέας επαρκής για την ανάληψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το ΚΠΕ λειτουργεί τις παρακάτω δομές:

• Δομή με μορφή Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου
• Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (υπ. αρ.Υ5Β/Γ.Π. οίκ.147422/13.10.2008 άδεια ίδρυσης) και
• Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική (υπ. αρ. Υ5β/Γ.Π. οικ.82393/18-6-2009 άδεια ίδρυσης).
Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΠΕ παρέχεται Διάγνωση – Συμβουλευτική – Αποκατάσταση σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες καθώς και οικογένειες.

Οι ειδικότητες που στελεχώνουν την Διεπιστημονική Ομάδα του ΚΠΕ είναι: Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Λογοπεδικός, Εργοθεραπευτής, Ειδικός παιδαγωγός, Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, Γυμναστής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μουσικοθεραπευτής και Νοσηλευτής.