Αντιμέτωπη με την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς βρίσκεται η τετράχρονη Παρασκευή-Ευφραιμία Θεοδώρου. Ο πατέρας της, Απόστολος Θεοδώρου, κάνει έκκληση μέσω του newsbeast.gr να τον βοηθήσουν όλοι εκείνοι που μπορούν για να μην χάσει την όρασή της η κόρη του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, η τετράχρονη πρέπει να μεταβεί μέχρι τον Αύγουστο στο εξωτερικό ξανά προκειμένου να χειρουργηθεί.

Η Παρασκευή, όταν ήταν ακόμη ενός έτους, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό της μάτι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Λίγους μήνες αργότερα εμφανίστηκε στο δεξί της μάτι καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και αμέσως οι γιατροί συνέστησαν στην οικογένειά της να ταξιδέψει στο εξωτερικό ώστε να ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία.
Η Παρασκευή τότε εισήχθη σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο της μάτια την άνοιξη του 2009.

Είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Children’s Hospital of Los Angeles- Doheny Retina Institute (Υπεύθυνος: Tomas Lee, MD), σε ένα εξειδικευμένο κέντρο παιδικών παθήσεων αμφιβληστροειδούς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της.

Εκεί διαγνώστηκε ότι πάσχει επιπλέον και από σοβαρού βαθμού οστεοπόρωση με αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων καταγμάτων για την οποία παίρνει φαρμακευτική αγωγή.
Η τετράχρονη σήμερα Παρασκευή-Ευφραιμία δυστυχώς δεν βλέπει, δεν μιλάει και δεν μπορεί να περπατήσει.

Τώρα πρέπει να μεταβεί δεύτερη φορά στην Αμερική για ιατρική βοήθεια, καθώς η κατάσταση της είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Όπως λέει ο πατέρας της, για να μεταβεί στο Λος Άντζελες, απαιτούνται περίπου 105.000 δολάρια και το υπουργείο Υγείας παρέχει στην οικογένεια το ποσό των περίπου 17.500 ευρώ. «Πρέπει να βοηθήσουμε το παιδί μας. Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων. Πρέπει να μεταβεί στην Αμερική μέχρι τον Αύγουστο διαφορετικά δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα», λέει ο κ. Απόστολος Θεοδώρου.