«Βρέθηκε μια σορός που δεν ταυτοποιήθηκε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κωνσταντίνος Χέλμης, εκπρόσωπος της Ναυαγοσωστικής, για τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε ανάμεσα στην Καλλικράτεια και τη Σωζόπολη.

Το πτώμα βρέθηκε στην περιοχή της Βεργιάς, ανάμεσα στην Καλλικράτεια και στη Σωζόπολη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στη Σωζόπολη έχασαν τη ζωή τους δύο από τα έξι θύματα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Μετά τη νέα τραγική εξέλιξη, ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφική κακοκαιρία ανέρχεται σε 7.

Οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπους Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξες στη Χαλκιδική.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής. Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές. Όπως πρόσθεσε, θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες.