Δραματική αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας του πειραϊκού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων έχει αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2010 ήταν καταχωρημένα στα μητρώα της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας 340 άτομα, το 2011 σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών σχεδόν κατά 50% φθάνοντας στα 480 άτομα. Αντίστοιχα πέρυσι τα άτομα που εξυπηρετούνταν από την υπηρεσία ήταν 663 και ήδη μέσα στο Α’ δίμηνο του 2013, ζήτησαν βοήθεια επιπλέον 71 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους έχει καταρτισθεί και σχετική «λίστα αναμονής» για τουλάχιστον 60 περιστατικά που ζητούν την ένταξη τους στα προγράμματα της κοινωνικής πρόνοιας.

Συνολικά εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση περίπου 700 περιστατικά, ενώ κάθε μέρα επισκέπτονται τα γραφεία του τμήματος 10 νέα άτομα με κύρια αιτήματά τους, αφενός την υλική βοήθεια (τρόφιμα – ιματισμό) και αφετέρου βοήθεια στην εύρεση εργασίας.

«Οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι εξαιρετικά αυξανόμενες και έχει υπολογιστεί ότι για τη μερική μόνο κάλυψη των εξυπηρετούμενων ατόμων σε ετήσια βάση χρειάζονται τρόφιμα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.