«Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν λάβει ειδοποιήσεις πληρωμής ασφαλίστρων, όπου διαπιστώνουν ότι τους επιβάλλεται η αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση, επειδή έχουν συμπληρώσει την τριετία».

Αυτό υπογραμμίζει -σε ανακοίνωσή της- η Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), προσθέτοντας ότι, συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να αξιώνει να πληρωθούν αυξημένες εισφορές, σε μια περίοδο που ο τζίρος των μαγαζιών έχει μειωθεί κάθετα και το 50% των ασφαλισμένων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό, μένοντας ουσιαστικά αυτοί και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Η ΠΑΣΕΒΕ εκτιμά ότι με την αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση, όχι μόνο το ταμείο δεν θα εισπράξει περισσότερα χρήματα, αλλά αντιθέτως και όσοι κατάφερναν μέχρι σήμερα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αυτές τις αυξήσεις σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία να τις καλύψουν.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση και το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ άμεσα, όχι μόνο να παγώσουν τη νέα αύξηση των εισφορών, αλλά να μειώσουν τις εισφορές όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων και απαιτεί πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, χωρίς προϋποθέσεις.