Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από την ενιαία προβολή της Κρήτης στη Ρωσία από την Περιφέρεια και τους τουριστικούς φορείς του νησιού που συμμετείχαν με οργανωμένο περίπτερο στην τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2013.

«Η Κρήτη μέσω της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς έδωσε δυναμικό παρόν και προβλήθηκε ενιαία στη ρώσικη αγορά αλλά και διεθνώς. Η αύξηση από τη ρώσικη αγορά στην Κρήτη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 30% φέτος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και επικεφαλής της αποστολής στη Μόσχα Ευριπίδης Κουκιαδάκης προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια με στοχευμένες δράσεις και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων προωθεί την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων».

Στην παρουσία της Κρήτης στη Ρωσία μέσω της Περιφέρειας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ. Βλατάκης αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν. Χαλκιαδάκης οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για αναμενόμενη αύξηση μέχρι και 30% του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η κρητική αποστολή, είχε σειρά επαφών, με παράγοντες του τουρισμού, των ρωσικών ΜΜΕ και του τοπικού κλήρου, το δε περίπτερο της Περιφέρειας που διαφήμιζε την Κρήτη ενιαία, αποτέλεσε πόλο έλξης κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και άλλων επισκεπτών της έκθεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αν. Λιάσκος, ο πρέσβης και ο πρόξενος της Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και στελέχη του γραφείου ΕΟΤ της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της αποστολής αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης είχε επίσης την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ.Βλατάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν.Χαλκιαδάκη να συναντηθούν με τον Επίσκοπο Μόσχας (και υπεύθυνο Οικονομικών της Εκκλησίας) και άλλους εκπροσώπους οι οποίοι και τους μετέφεραν το θετικό κλίμα και το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Κρήτη, την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον προσκυνηματικό τουρισμό. Μάλιστα, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας Εκκλησίας της Μόσχας- Περιφέρειας Κρήτης- τουριστικών φορέων του νησιού, να φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα 25μελής ρώσικη αποστολή εξειδικευμένων εκκλησιαστικών παραγόντων στον προσκυνηματικό τουρισμό και εκκλησιαστικών ΜΜΕ προκειμένου να καταγράψουν, να οργανώσουν και στη συνέχεια να προβάλουν στη ρώσικη αγορά τα κρητικά χριστιανικά μνημεία και τους ιστορικούς- φυσιολατρικούς προορισμούς.