Τη δημιουργία μιας νέας λεωφορειακής γραμμής, που θα συνδέει τα νοσοκομεία της πόλης μεταξύ τους -και στην πράξη θα εξυπηρετεί και όλες τις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης- θα προτείνουν στο αρμόδιο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) ο δήμος και οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών μονάδων.

Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο υποστηρίζουν και προωθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα ασθενείς και επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ζητήθηκε η υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς στα όριά του βρίσκονται τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

«Η πρόταση αφορά τη δρομολόγηση μιας νέας λεωφορειακής γραμμής, που θα συνδέει τα νοσηλευτικά ιδρύματα μεταξύ τους. Πρόκειται για κάτι που δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και θεωρούμε ότι θα εξυπηρετεί πολύ κόσμο», τονίζει, μιλώντας στα «Εν Δήμω», ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος, αναφέρει ο Αγγελιοφόρος.

Το αίτημα φαίνεται ότι υποστηρίζουν άλλωστε και όλες οι δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης. Την έγκρισή τους για τη δημιουργία αυτής της νέας λεωφορειακής γραμμής και την υποβολή του σχετικού αιτήματος στο ΣΑΣΘ έχουν ήδη δώσει ομόφωνα τα μέλη του συμβουλίου της α΄ δημοτικής κοινότητας. Ένθερμοι υποστηρικτές είναι, όμως, κυρίως οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων αλλά και η δημοτική ενότητα της Τριανδρίας, καθώς γίνονται αποδέκτες αρκετών ανάλογων αιτημάτων δημοτών.

«Η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αξονική γραμμή λεωφορείων παράλληλη με τις λεωφορειακές γραμμές που σήμερα λειτουργούν και διέρχονται κυρίως από τις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία. Η δική μας πρόταση θα είναι η νέα λεωφορειακή γραμμή να διέρχεται από την Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να εξυπηρετείται και εκείνη η περιοχή», τονίζει ο κ. Δημαρέλος.

Η λειτουργία μιας τέτοιας γραμμής θα εξυπηρετούσε άλλωστε ιδανικά και τις δημοτικές κοινότητες μεταξύ τους, καθώς σήμερα υπάρχουν περιοχές εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης που δε συνδέονται. Είναι χαρακτηριστική για παράδειγμα η περίπτωση της περιοχής της Τριανδρίας, η οποία με τον «Καλλικράτη» συνενώθηκε μεν διοικητικά με το δήμο Θεσσαλονίκης, συγκοινωνιακά όμως οι κάτοικοί της δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε καν το δημαρχείο. «Το αίτημα θα υποβληθεί στο ΣΑΣΘ το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Συμβούλιο θα κρίνει φυσικά την εμπορικότητα της γραμμής αλλά και θα λάβει την τελική απόφαση», προσθέτει ο κ. Δημαρέλος.