Να δώσει στοιχεία στις αρχές για τις καταγγελίες που είχε κάνει εις βάρος των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για την υποβάθμιση και καταστροφή του κέντρου της Αθήνας καλούν, με ανοικτή επιστολή τους τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, επιτροπές κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Κυψέλης.

Αφορμή στάθηκε ομιλία του δημάρχου Αθηναίων με θέμα «Την εγκληματικότητα και τη βία στην πόλη», στις 30 Ιανουαρίου 2013, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και η οποία, όπως αναφέρουν, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων.

Στην επιστολή τους, οι επιτροπές σημειώνουν ότι «σε περίπτωση που δεν το κάνει ο ίδιος, τότε απευθυνόμαστε στις εισαγγελικές αρχές και ζητάμε να καλέσουν αυτεπαγγέλτως τον κ. Καμίνη να δώσει εξηγήσεις και ονόματα για τους υπαίτιους της καταστροφής του 6ου δημοτικού διαμερίσματος και των όμορων διαμερισμάτων του κέντρου της Αθήνας».

Καλούν, επίσης, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, τις νυν και τις πρώην ηγεσίες τους να πάρουν θέση ως προς τα λεγόμενα του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε τους υπεύθυνους της καταστροφής του κέντρου της Αθήνας, ποιοι απαξίωσαν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, ποιο ήταν το σχέδιο, ποιοι το εκπόνησαν και για ποιο σκοπό».

Οι κάτοικοι διερωτώνται γιατί τα όσα ανέφερε ο κ. Καμίνης – τα οποία, κανονικά, «θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό και αλυσιδωτές αντιδράσεις» – δεν απασχόλησαν κανένα, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τους καν τους πολιτικούς αντιπάλους.

Το ακριβές, σύμφωνα με την καταγγελία των κατοίκων, απόσπασμα από την ομιλία του κ. Καμίνη είναι το εξής: «… Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατήσια, Φωκίωνος Νέγρη κ.λπ… Αφού εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από το κράτος, τον δήμο και τους πιο εύπορους κατοίκους τους, οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν και αποτέλεσαν πρόσφορο χώρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Καθώς το λιμενικό σώμα και η αστυνομία αδυνατούσαν να φυλάξουν στοιχειωδώς τα σύνορα της χώρας, οι πληθυσμοί των παράνομων μεταναστών διοχετεύτηκαν συνειδητά, από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, στο μεγάλο χωνευτήρι του Κέντρου της Αθήνας…».

Οι κάτοικοι επισημαίνουν, στην επιστολή τους, ότι ο κ. Καμίνης, ο οποίος «φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος ούτε οι υπηρεσίες του να πάρουν συγχωροχάρτι», επιβεβαίωσε «απλά αυτό που όλοι οι κάτοικοι υποψιαζόμασταν εδώ και χρόνια. Το γεγονός πως είχε εξυφανθεί συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια, με τη συνενοχή πολλών, για την υποβάθμιση και εξαθλίωση του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και των κατοίκων του».

Την επιστολή υπογράφουν η Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτωρίας, ο Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής & Ευρύτερης Περιοχής, η Ένωση για την Ποιότητα Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) και ο Σύλλογος «Φίλοι της Κυψέλης».