Την αντίδραση τους στην στάση των μαθητικών δρομολογίων, που ξεκίνησε από χθες το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών λόγω της μη καταβολής των χρεών τους, εκφράζουν σήμερα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Σερρών πραγματοποιώντας καταλήψεις και αποχές από μαθήματά τους.

Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί το Λύκειο Πενταπόλεως, το Λύκειο Στρυμονικού και το Λύκειο Ν. Ζίχνης, ενώ αποχή από τα μαθήματά τους κάνουν μαθητές από το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος του δήμου Εμμ. Παππά.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νομού, με το σύλλογο γονέων του δήμου Βισαλτίας να απειλεί με κλείσιμο του γυμνασίου Δημητριτσίου, ενώ αντίστοιχα και ο σύλλογος γονέων του γυμνασίου Σιδηροκάστρου Σιντικής να βρίσκεται επί ποδός.

Από την πλευρά τους αμετακίνητοι στην απόφασή τους να σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια εμμένουν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες των υπεραστικών ΚΤΕΛ Σερρών αν δεν πληρωθούν έστω και μέρος του χρέους που έχουν λαμβάνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ,

Παρότι χθες το απόγευμα ο Αντιπερειφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ. Γιαννακόπουλος, βρέθηκαν στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα, εντούτοις οι υποσχέσεις που έλαβαν δεν επαρκούν ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια.

Την ίδια ώρα στα ταμεία της περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται περισσότερες από 500.000 ευρώ προκειμένου να δοθούν στα ΚΤΕΛ, αλλά τα χρήματα δεν εκταμιεύονται λόγω γραφειοκρατικής διαδικασίας και διαφωνίας για την εκ νέου έκπτωση του ποσοστού 20% προς τα ΚΤΕΛ που επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, όταν την ίδια ώρα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών στην σύμβαση που έχει υπογράψει έχει κάνει ήδη έκπτωση 20%.