«Αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη δοκιμασία των πολιτών ήταν το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση η Ιεράπετρα προσφέροντας 20 τόνους κηπευτικών.

Μια κίνηση που στέφθηκε κατά γενική ομολογία από επιτυχία, ενώ είχε την αναγνώριση τόσο των δήμων που ήταν αποδέκτες των προϊόντων, όσο και των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης της Αθήνας που μετέφεραν το μήνυμα του αγροτικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και του δήμου Ιεράπετρας».

Τα παραπάνω αναφέρει ο δήμος Ιεράπετρας υπογραμμίζοντας ότι η πράξη αυτή ήταν ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες που για πολλά χρόνια στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας και σήμερα δοκιμάζονται.

Παράλληλα, ο δήμος και οι εμπλεκόμενοι σε όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, ήθελαν, όπως τονίζουν, να στείλουν με ειρηνικό και ξεκάθαρο τρόπο ένα μήνυμα στην πολιτεία και το κράτος πως οφείλει να στηρίξει την παραγωγή της Ιεράπετρας με τις στοιχειώδεις δομές που σήμερα τις αποστερεί στη λογική των οριζόντιων περικοπών.

Ο δήμος παράλληλα, ευχαριστεί τα ΜΜΕ της Κρήτης αλλά και της Αθήνας που ανέδειξαν το γεγονός, αλλά και τους ανθρώπους και τους φορείς που με ευαισθησία και ανθρωπιά στήριξαν και υλοποίησαν την αποστολή.

Τέλος, ευχαρίστησαν για τη συνεργασία και την ανταπόκριση τους αποδέκτες των προϊόντων, δηλαδή τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τις αντίστοιχες δομές που λειτουργούν δήμοι στις περιοχές Αθηνών, Πειραιά, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Νίκαιας, Καισαριανής, Φυλής, Ηλιούπολης, Περιστερίου, Καματερού – Αγίων Αναργύρων, Αμαρουσίου, Νέου Ηρακλείου, Μαρκοπούλου, Παλλήνης και Νέας Ιωνίας.