Παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για δωρεάν σίτιση όλων των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σε όλες τις περιοχές της χώρας, πραγματοποίησε η επιτροπή Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ, υποστηρίζοντας ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρο,υ απαιτήθηκε να εξασφαλιστεί η σίτιση όλων των παιδιών, χωρίς διαχωρισμούς και διαφοροποιήσεις, χωρίς εμπλοκή διάφορων φιλάνθρωπων, αλλά με ευθύνη της πολιτείας που θα πρέπει να διασφαλίσει τις υποδομές, την ασφάλεια, την υγιεινή και την διανομή γευμάτων στους μαθητές.

Στο υπόμνημα τονίζεται ότι «χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες».

Επισημαίνεται δε ότι «τα προγράμματα “επισιτιστικής βοήθειας”, όπως είναι η ευκαιριακή διανομή φρούτων σε κάποια σχολεία, είναι απλά ευκαιρίες διαφήμισης κάποιων εταιρειών ακόμα και της ίδιας της Ε.Ε. και δεν μπορούν να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών».

Σημειώνεται ακόμα σχετικά με «το κοινοτικό πρόγραμμα για τη σίτιση στα σχολεία που θα αρχίσει με τη χορήγηση πρωινού σε όλα τα παιδιά», ότι «ο διαχωρισμός που γίνεται στα παιδιά που έχουν να φάνε και σε όσα δεν έχουν εμπεριέχει κινδύνους κοινωνικού ρατσισμού, καθώς και το έδαφος για ανάπτυξη σχέσεων εξάρτησης των αδύναμων λαϊκών οικογενειών με τους “φιλάνθρωπους” των Μ.Κ.Ο. και της εκκλησίας, πράγμα ανεπίτρεπτο».

Παράλληλα καταγγέλλεται ως «βλαβερή για την υγεία των παιδιών η τακτική κάποιων φιλανθρωπικών ή κρατικών δομών να μαζεύουν τα περισσεύματα από τις λαϊκές ή τα προσεχώς ληγμένα από τις πολυεθνικές τροφίμων».