Περισσότερα από 1.000 οχήματα έχουν παραταχθεί σε αρκετά σημεία στην Αττική, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν πορεία προς τη Βουλή χωρίς όμως τα οχήματά τους αλλά πεζοί.

Αυτήν την ώρα οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στην αρχή της οδού Πειραιώς ενώ στην Αθήνα έχουν φτάσει και εκατοντάδες συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα.

Στις 12 θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου θα συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών  μεταφορών. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι μεταφορείς να παραμείνουν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, καθώς αύριο το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί. 

Σε ετοιμότητα, ενόψει της πορείας, βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.

Στα μπλόκα των σταθμευμένων φορτηγών η εικόνα είναι σήμερα πολύ διαφορετική σε σχέση με χθες καθώς επικρατεί ηρεμία και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.