Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις πολιτιστικές εξορμήσεις της, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει ορισμένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου, στα πιο αναπάντεχα σημεία της πόλης.

Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Όπερα της βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Ελλάδας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Πρώτος σταθμός το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης, όπου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Η Τραβιάτα» με διακεκριμένους σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη συμμετοχή της τετράφωνης σχολικής χορωδίας.

Στην «Όπερα της βαλίτσας» ξεδιπλώνεται ο μύθος με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά τα οποία μπορούν να χωρέσουν σε μία βαλίτσα.

«Η Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε και είναι παράφραση, με αρκετές όμως περικοπές, του κλασικού παγκοσμίου φήμης δράματος του Αλέξανδρου Δουμά «Η Κυρία με τας καμελίας». Περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Γιάννης Καραχισαρίδης, ενώ ο μαέστρος και διευθυντής σπουδών της ΕΛΣ Νίκος Βασιλείου προετοίμασε τη χορωδία του σχολείου, η οποία και συμμετέχει στην παράσταση.