Τη δρομολόγηση πλοίου από το Μεσολόγγι προς τα Ιόνια νησιά, ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Συγκεκριμένα, το ΣΑΣ αποφάσισε ομόφωνα θετικά, την ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Aqua Maria» της εταιρείας Σι Λινκ Φέρρις, θυγατρική της NEL, από 21/06/2013 έως 20/06/2014 στη γραμμή Μεσολόγγι – Σάμη – Ιθάκη.

Το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 600 επιβατών και 80 οχημάτων, θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την ημέρα, με αναχώρηση από το Μεσολόγγι στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΣΑΣ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, με την κατασκευή της Εγνατίας οδού και ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της Ιονίας, θα βοηθήσει την περιοχή, να αποκτήσει ένα τεράστιο μεταφορικό και επισκεπτικό ρεύμα, που θα συμβάλει στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνεται, ότι η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη εξυπηρετούνται ήδη με πλοία από το λιμάνια της Πάτρας, της Κυλλήνης, αλλά και του Αστακού.

Παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς, επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα αποσπάσει ένα μεγάλο ρεύμα επιβατών από τη βόρεια Ελλάδα, καθώς με την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιονίας οδού, η απόσταση Θεσσαλονίκη – Μεσολόγγι θα είναι σε τρεις ώρες, αλλά και της Αττικής και της Πελοποννήσου.