Την έλλειψη καθηγητών στο ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνου καταγγέλλει σε επιστολή της η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων. «Θεωρούμε απαράδεκτη την έλλειψη εκπαιδευτικών ενώ εκπνέει το πρώτο τετράμηνο. Το γεγονός αυτό γίνεται τραγικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα να μην διδάσκονται στην Τρίτη τάξη του ΕΠΑΛ μαθήματα ειδικότητας στα οποία οι μαθητές θα εξεταστούν σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου – Ιουνίου», αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Και τονίζουν ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικά στην ειδικότητα των ψυκτικών (2 καθηγητές ΠΕΙ7 και 1 καθηγητής ΠΕ18 (συνολικά 76 ώρες την εβδομάδα). Στην ειδικότητα των ηλεκτρολόγων 1 καθηγητής ΠΕ17 (19 ώρες την εβδομάδα) που σημαίνει 95 ώρες την εβδομάδα!».

Και γι’ αυτό ρωτούν σε ποια ύλη θα εξεταστούν τα παιδιά και εάν θα συναγωνιστούν με ίσους όρους τους μαθητές τους των άλλων σχολείων. Ρωτούν ακόμη πως θα εκδώσει το σχολείο απολυτήρια στο τέλος της σχολικής χρονιάς, χωρίς καθηγητές άρα χωρίς βαθμούς, σε βασικά μαθήματα. Θέλουν να μάθουν εάν υπάρχει τρόπος να καλυφθεί η ύλη τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος και γι’ αυτό διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων των καθηγητών που λείπουν.