Η εγκαταλειμμένη, Ολυμπιακών διαστάσεων, πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας θα λειτουργήσει και πάλι για να εξυπηρετήσει τα σωματεία της πόλης και όχι μόνο. Η απόφαση, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα.

«Στο Γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για την χρηματοδότηση των εργασιών επισκευής και συντήρησης της πισίνας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ δήμου Λαμιέων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θωμάς Στάϊκος, ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕ.Ι. Λαμίας, Σταύρος Καρκάνης, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Αθαν. Κοντογεώργος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Ανδρέας Φιλίππου, ο Α΄Αντιπροέδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και αθλητικοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει με 170.000 ευρώ τις απαραίτητες εργασίες ώστε ένα περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι η πισίνα του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, το οποίο επί δέκα χρόνια δεν χρησιμοποιείται, να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Λαμιέων, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 θα αποστείλουν την τεχνική περιγραφή και τον προϋπολογισμό των απαραίτητων εργασιών, με τις οποίες θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της πισίνας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία της.

Παράλληλα την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, κάλεσε τον αντιπεριφειάρχη, Θωμά Σταΐκο, και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Σταύρο Καρκάνη, στο γραφείο του, για να συζητήσουν τυχόν παρατηρήσεις πάνω στην Προγραμματική Σύμβαση, την οποία, από το 10ο μήνα ενέκρινε και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, η οποία θα περιγράφει και θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της Πισίνας».