Την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του δήμου Αθηναίων, με την ένταξη καταρχήν 15 έργων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, κήρυξαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα «νέο ξεκίνημα» και μια «νέα αφετηρία» για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής για την πόλη. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «τα έργα περιλαμβάνουν διαχείριση-συγκομιδή απορριμμάτων, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει, κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου (επίσης στο 6ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή δυο Κέντρων Υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας».

Σε ό,τι αφορά τη βίλα Αμαλία και τα επεισόδια νωρίτερα σήμερα, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης και ότι η βίλα Αμαλία θα γίνει αυτό που προβλέπεται, δηλαδή θα γίνει σχολείο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, καταδικάζοντας την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τη βίλα Αμαλία, σημείωσε ότι τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προς διάθεση άλλα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα οποία αναμένονται συμβάσεις μέσα στο 2013 προκειμένου να εκτελεστούν έργα.

Ο κ. Σγουρός, αναφερόμενος στα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα, δήλωσε ότι αποτελούν την κακή εικόνα της πόλης και γι αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.