Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Στη Αττική χιονίζει στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, ενώ οι νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Διόνυσο, Παλαιά και Νέα Πεντέλη.

Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως τον Άγιο Πέτρο.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κλειστή είναι από τη Δευτέρα και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Χιονόνερο πέφτει και στην Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο χώροι φιλοξενίας αστέγων. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 19 60.

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έλαβαν έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες της πόλης. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.