Λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξέταση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές της νησιωτικής και της Βορείου Ελλάδας, αναζήτησαν τα μέλη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος, στη σημερινή συνάντησή τους στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκκρεμούν περίπου 59.000 αιτήματα εξέτασης, ανεβάζοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής για τους ασφαλισμένους. Ας σημειωθεί ότι από αυτές τις 59.000 αιτήσεις, οι 45.000 αφορούν στις ειδικότητες της ψυχιατρικής, της νευρολογίας και της καρδιολογίας.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να επισπευτεί η διαδικασία πρόσληψης 400 ιατρών, κυρίως των ως άνω ειδικοτήτων, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά στα ΚΕΠΑ.

Επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν στη Βουλή τροπολογία προς ψήφιση, με την οποία, μέχρι να ενταχθούν οι ιατροί στο σύστημα και να ομαλοποιηθεί οριστικά η κατάσταση, για τις περιπτώσεις που έχουμε λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και σημειώνεται καθυστέρηση στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου, θα χορηγείται κανονικά η σύνταξή του έως ότου κριθεί.

Θα ζητηθεί, παράλληλα, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, τα κενά σε ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, να καλύπτονται κατά προτεραιότητα και

Τέλος συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία η επικαιροποίηση και η διεύρυνση του καταλόγου με τις χρόνιες ασθένειες που δεν χρειάζονται επανεξέτασ,η έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο ασφαλισμένος πηγαίνοντας ξανά και ξανά σε επιτροπές πιστοποίησης της αναπηρίας του.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούταν από τους κ. Κουκουλόπουλο, Κουτρουμάνη, Πρωτόπαπα και τον εισηγητή του τομέα υγείας του κόμματος, κ. Κεδίκογλου.