Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Ενα ευέλικτο σύστημα αξιολόγησης για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανασχεδιάζοντας τη στρατηγική του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», την ίδια στιγμή, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις των περίπου 2.500 υπαλλήλων που ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στις περιπτώσεις αυτές το πλεονάζον προσωπικό πρόκειται να μετακινηθεί, ενώ αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός για τους 25 χιλιάδες υπαλλήλους που πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα το 2013.

Σε όλες τις περιπτώσεις βασικός στόχος είναι οι πλεονάζοντες να μετακινηθούν. Αν υπάρχει καταγεγραμμένο κενό η μετακίνηση θα είναι άμεση, σε διαφορετική περίπτωση ο υπάλληλος θα μπαίνει σε διαθεσιμότητα. Οι περισσότερες μετακινήσεις θα προέλθουν από συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και νοσοκομείων.