Διανομή 12 τόνων τροφίμων σε οικογένειες ορεινών περιοχών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, ξεκίνησε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και κονδύλια του δήμου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ σε άλλες 1.700 οικογένειες, που έχουν ήδη καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες.Οι οικογένειες αυτές θα μπορούν από σήμερα με ειδικά κουπόνια να προμηθεύονται από συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ τσάντα με γάλα, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη.

Οι οικογένειες, που στηρίζονται, ανέρχονται σε 2.420. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε την επόμενη περίοδο ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να υποστηριχθούν περισσότεροι Έλληνες αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Σύλλα και τον Προφήτη Ηλία, ενώ ο δήμαρχος που βρέθηκε στις αποθήκες απ΄όπου ξεκίνησε η διανομή τόνισε ότι η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης θα είναι δίπλα στις φτωχές οικογένειες, ιδιαίτερα των ορεινών αγροτικών περιοχών.