Κοινωνικό Παντοπωλείο οργάνωσε και λειτουργεί ο δήμος Αμαρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής. Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν αρχικά θα εξυπηρετούνται σαρανταπέντε οικογένειες, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια που έθεσε η επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και ο Αγιασμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο θα λειτουργεί ανά δεκαπενθήμερο, στο δημοτικό κτίριο στην Τοπική Κοινότητα Βυζαρίου.

Από το ερχόμενο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τη μία το μεσημέρι θα εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι με τρόφιμα και προϊόντα για την εορταστική περίοδο.

«Μέσω τις περιφέρειας η προσπάθεια ώστε να ενισχυθούν οικογένειες είχε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε την οργάνωση δημορικού Κοινωνικού Παντοπωλείου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Στέφανος Σημαντήρας. Όπως ανέφερε, στην επαρχία Αμαρίου η οποία αποτελείται από 26 πρώην κοινότητες και 40 οικισμούς, υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά σε μοναχικά άτομα και πολύτεκνες οικογένειες.

 «Η κατάσταση μπορεί να μην είναι ορατή, διότι οι κοινωνίες είναι κλειστές και ο κόσμος ντρέπεται, έχει συστολές στο να απευθυνθεί για βοήθεια, όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ηλικιωμένα άτομα με 300 ευρώ που μόνο για τα φάρμακα τους χρειάζονται τα διακόσια».

Σύμφωνα με τον κ. Σημαντήρα, η ανεργία έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά δυστυχώς -όπως ανέφερε- δεν μπορεί να καταγραφεί και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν είναι πλασματικά. Παρά ταύτα, όση απαισιοδοξία και να επικρατεί, στην περιφέρεια του δήμου Αμαρίου οι κάτοικοι διατηρούν και ενισχύουν την αλληλοβοήθεια, την παρέα και τη συντροφικότητα, στοιχεία απαραίτητα για να ξεπεραστεί όσο είναι δυνατόν το πρόβλημα της κρίσης.

 «Είναι σημαντικό ότι αλυσίδες προμηθευτών και ιδιώτες επιχειρηματίες έδωσαν μεγάλες προσφορές, ενίσχυσαν την κοινωνική πολιτική του δήμου, την περίοδο των εορτών θα προσφερθούν κρέας τυρί, κηπευτικά και γλυκά, ενώ και απλοί πολίτες ή και ο συνεταιρισμός βοηθούν ώστε τα 215 παιδιά στα τρία δημοτικά σχολεία κάθε πρωί να έχουν δωρεάν το κολατσιό τους» είπε ο δήμαρχος Αμαρίου.

Ο δήμος μερίμνησε και τοποθετήθηκαν καλάθια σε επιλεγμένα σημεία πώλησης τροφίμων και καταστημάτων στο Ρέθυμνο και το Αμάρι, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν με τρόφιμα -και όχι μόνο- την προσπάθεια αλληλεγγύης και την κοινωνική πολιτική του δήμου Αμαρίου, να το πράξουν. «ήδη τα καλάθια μας έχουν αδειάσει και γεμίσει δύο φορές» ανέφερε ο κ. Σημαντήρας.