Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους θα δημιουργηθούν κατά τη θερινή περίοδο και σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ύστερα από πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα.

Η πρωτοβουλία του υπουργού έγινε αποδεκτή με θέρμη από τον Ερυθρό Σταυρό και θα επισφραγιστεί με το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές. Παράλληλα, αποφασίστηκε το φυλακτικό προσωπικό επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «ο Ερυθρός Σταυρός, ως καταξιωμένος φορέας της αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα και ταυτόχρονα εκφραστής του πνεύματος του εθελοντισμού, εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει όλους όσους πιστεύουν στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου ειρηνικού και δημιουργικού. Ενός κόσμου που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζεται στα ιδανικά και στις αξίες ενός ανθρωπισμού χωρίς όρια».

Είπε ακόμη ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου και ότι ήδη γίνεται επεξεργασία ενός πλαισίου κανόνων, το οποίο θα απευθύνεται στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάθε είδος εθελοντικής πολιτιστικής δραστηριότητας, η οποία θα καλύπτει όλες τις μορφές του ελληνικού πολιτισμού κλασικού, νεότερου και σύγχρονου.