Κυβερνητική παρέμβαση προκάλεσε η υπόθεση αλλοδαπής καρκινοπαθούς στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», την οποία «επισκέφθηκε» η αστυνομία στο θάλαμο νοσηλείας της μετά από επέμβαση, καθώς δεν διέθετε χαρτιά παραμονής και έπειτα από ειδοποίηση από τον διοικητή του νοσοκομείου.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο και πλήθος αρνητικών σχολίων για την ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου και στη συνέχεια παρενέβη η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτή την απάνθρωπη αντιμετώπιση της ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζήτησε να απομακρυνθεί η αστυνομική φρουρά από το δωμάτιο της αλλοδαπής.

Την ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Καταγγέλλουμε ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα και επαναλαμβάνουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Αλ. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Αν. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες. Τουναντίον θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία»,