Σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών Οργανισμών και ατόμων, που προωθούν με τη δράση τους την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών το Μουσικό Σχολείο Άρτας κέρδισε την 3η θέση και πρώτη πανελλαδικά.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετείχαν τα 27 κράτη-μέλη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με ηλεκτρονική ψηφοφορία ανέδειξαν την πιο επιτυχημένη υποψηφιότητα της χώρας τους, και στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε -μεταξύ αυτών- τις τρεις καλύτερες, τις οποίες βράβευσε σε ειδική τελετή που οργάνωσε στις 13 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο διαγωνισμός έγινε στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για το έτος για την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Την ευθύνη για το συντονισμό όλων των δράσεων τού έτους για την Ελλάδα, καθώς και για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, έχει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω της ειδικής υπηρεσίας συντονισμού και παρακολούθησης δράσεων ΕΚΤ, της γενικής γραμματείας διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων, η οποία αποτελεί το εθνικό σημείο επαφής τού έτους για την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συγχαίρει το Μουσικό Σχολείο Άρτας, που με το βραβευμένο έργο του υπογραμμίζει και αντικατοπτρίζει τους αδιάσπαστους συνεκτικούς δεσμούς τής ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας κατά την παρούσα περίοδο.