Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους «αδύνατους» μαθητές, δηλαδή «δωρεάν φροντιστήριο», θα λειτουργήσει στα σχολεία, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη είναι υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης και ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με την σχετική απόφαση.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τύπων Λυκείων, που υστερούν στην σχολική τους επίδοση με αποτέλεσμα να μη μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αποδοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, ή σε μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους και με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας.

Το πρόγραμμα αρχίζει να λειτουργεί με την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου έναρξης από την αρμόδια διεύθυνση Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας κάθε σχολικό έτος και λήγει με το πέρας των εξετάσεων.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται κατά ομάδες Λυκείων της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, εφαρμόζεται για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και στα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών.