Στα 20 δημοτικά σχολεία της Ξάνθης καταγράφονται 210 μαθητές που υποσιτίζονται και σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Σάββα Μελισσόπουλου, πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τον έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους.

Εντυπωσιακή είναι, όμως, και η επώνυμη καταγγελία του κ. Μελισσόπουλου, ότι οι αρτοποιοί της περιοχής που διανέμουν δωρεάν κουλούρια στους μικρούς μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ΣΔΟΕ, επειδή δεν κόβουν παραστατικά πώλησης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το θέμα αυτό απασχόλησε τη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Στον βουλευτή απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιεί ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε είδους και μορφής, προκειμένου να εξεταστεί η συμμόρφωσή τους με τη φορολογική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης των αναγκαίων παραστατικών σε περιπτώσεις δωρεάν διανομής αγαθών.