Τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές του ευαισθησίες δείχνει σε συνέντευξή του ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας τον κόσμο να μετουσιώσει τον δικαιολογημένο θυμό του σε κάτι δημιουργικό.

Μιλώντας στη Real News, ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει πως ο θυμός είναι και αυτονόητος και φυσικός. «Όλοι είμαστε θυμωμένοι και πληγωμένοι. Κι αυτό διατρέχει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, κυρίως όμως τους νέους και αυτούς που αναγκάστηκαν να ζουν στα όρια της φτώχειας.

Ξέρω πως ζουν συνάδελφοι μου, μουσικοί, τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Συναισθάνομαι τον φόβο, την αβεβαιότητα που φωλιάζουν στις ψυχές των ανθρώπων καθώς βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει. Ο θυμός όμως πρέπει να μετασχηματίζεται σε ουσία που θα φέρει εναλλακτική λύση».

Στην ερώτηση πως βλέπει τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Γιώργος Νταλάρας απαντά: «Θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις, ίσως και σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις και αυτό δεν είναι κακό. Εκείνο που με απασχολεί είναι να μην πάνε χαμένες τόσες θυσίες».

Ο Γιώργος Νταλάρας πιστεύει ότι η ενοποίηση της Αριστεράς είναι απαραίτητη για την ανάληψη της εξουσίας.

«Η Αριστερά ήταν και παραμένει ο βιωματικός μου χώρος, ο χώρος των αξιών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της δράσης. Γιατί πιστεύω ότι με σύγχρονη αντίληψη μπορεί να κάνει την υπέρβαση, βάζοντας το συμφέρον της χώρας και τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον».

Στην ερώτηση αν θα έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό απαντά: «Ναι, θα τον έβλεπα. Στο πλαίσιο που περιέγραψα προηγουμένως, θα έβλεπα κάθε ηγέτη της Αριστεράς. Σημασία όμως δεν έχει τι βλέπουμε εσείς κι εγώ, αλλά τι πραγματικά θα γίνει».