Ένα σημείωμα με τα βασικά αιτήματα των αναπήρων πολέμου, άφησε στο χέρι του Καρόλου Παπούλια ο 88χρονος μαχητής της Εθνικής Αντίστασης Χαράλαμπος Πασχαλίδης. Μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πασχαλίδης, αφού υποκλίθηκε συμβολικά μπροστά του και του έσφιξε το χέρι, του άφησε ένα σημείωμα. Ο κ. Παπούλιας το κράτησε, χωρίς να το παραδώσει σε κάποιον άνδρα από τη φρουρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο σημείωμα καταγράφονται ορισμένα αιτήματα των αναπήρων πολέμου, ζητώντας από τον κ. Παπούλια να μεριμνήσει και να προστατεύσει τα εναπομείναντα πενιχρά εισοδήματά τους.

«Αγωνιστήκαμε για την Ελλάδα, για την ελευθερία. Μείναμε σώοι δίνοντας μάχες. Σήμερα το μόνο που ζητούμε είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όσο χρόνο μας απομένει. Να κλείσουμε υπερήφανοι τα μάτια μας, όπως υπερήφανοι πολεμήσαμε για την ελευθερία», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης μιλώντας στην εφημερίδα.

Οι ανάπηροι πολέμου ζητούν από τον κ. Παπούλια, να μείνει ως έχει η εναπομείνουσα φοροαπαλλαγή, να μην καταργηθούν το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας, να μην θιγούν οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, καθώς και να αποτρέψει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των περιπτέρων.