Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου για εξαίρεση της ΔΟΥ Μοιρών στο σαρωτικό Καλλικράτη που δρομολογείται στον φοροεισπρακτικό και φοροελεγκτικό μηχανισμό, φαίνεται πως η εφορία της Μεσαράς δεν θα … γλιτώσει από το κύμα των λουκέτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγχωνεύσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αποτελούν μονάχα το … πρώτο πιάτο των λουκέτων και από τις αρχές του νέου έτους θα ακολουθήσουν και άλλες.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναστέλλεται από την 14 Ιανουαρίου 2013 η λειτουργία άλλων 77 Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) ενώ στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Μοιρών η οποία θα απορροφηθεί από την Α ΔΟΥ Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και Γολγοθά ταλαιπωρίας στους φορολογούμενους που για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να έρχονται στην πόλη του Ηρακλείου.

Με αυτά τα λουκέτα ολοκληρώνεται το κύμα των συγχωνεύσεων εφοριών που θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν συνολικά 127 εφορίες και να παραμείνουν σε λειτουργία οι 120 μαζί με τα 47 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα λειτουργούν σε κωμοπόλεις και μεγάλα χωριά όπου οι εφορίες κλείνουν.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων εφοριών έγινε με πολύ μεγάλη προχειρότητα, προκαλώντας κατάσταση αλαλούμ και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία σε φορολογούμενους και εργαζόμενους.

Ουσιαστικά οι συγχωνεύσεις δεν είναι τίποτε άλλο από «συγκολλήσεις» εφοριών καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμη η υποδομή πληροφορικής για την λειτουργία των ενοποιημένων εφοριών.

Πηγή: prismanews.gr