Για ανατροπή στην πρόβλεψη για τoν καιρό και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα ο καιρός, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο facebook, θα είναι διαφορετικός από ότι περιμένουμε:

«Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων! Οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα και πολλά από τα πρωινά στοιχεία θέλουν μάλιστα Χριστουγεννιάτικο Καιρό ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας! Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μέχρι πρότινος, οι μετεωρολόγοι έλεγαν ότι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία υψηλή για την εποχή. Αν επιβεβαιωθεί ο Αρναούτογλου τότε το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι: «Εύβοια- Βοιωτία και ορεινή – ημιορεινή Αττική, ανατολική Μαγνησία και ορεινή – ημιορεινή Κρήτη δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα να ντυθούν στα λευκά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων».

Η ΕΜΥ από την πλευρά της για την ημέρα των Χριστουγέννων επισημαίνει ότι θα πέσουν χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν 4-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.