Ληστείες και επιθέσεις σε βάρος επιβατών των λεωφορείων του ΟΑΣΘ αναγκάζουν από σήμερα τον Οργανισμό να «κόψει» τμήμα του δρομολογίου της γραμμής Νο 9 «Ν.Σ. Σταθμός – Λαχαναγορά» για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις του, όπως επίσης και του Συνδικάτου Εργαζομένων, οι οποίες έχουν αποσταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, η κατάσταση στην περιοχή πέραν του ΚΤΕΟ και γύρω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

Τα λεωφορεία μετά τον οικισμό Διαλογής και τη στάση «Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών», δεν θα συνεχίζουν προς τις Δικαστικές Φυλακές, αλλά θα διέρχονται αριστερά την παράπλευρη της Εσωτερικής Περιφερειακής, Εσωτερική Περιφερειακή, δεξιά Πόντου, αριστερά προς Α’ ΚΤΕΟ, κυκλικά έως και την αερογέφυρα Καλοχωρίου, δεξιά Πόντου και ευθεία έως τα φανάρια της Εσωτερικής Περιφερειακής, Λαχαναγορά, κλπ..

Επιπλέον μετά τις 5 το απόγευμα τα λεωφορεία θα φθάνουν μόνο μέχρι Α’ ΚΤΕΟ, θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέφουν προς τη Λαχαναγορά, αποκλείοντας ολόκληρη την περιοχή της Αγίας Σοφίας.