Είκοσι «δαγκάνες» για όλους τους τύπους οχημάτων έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, απειλώντας όσους παρκάρουν παράνομα, οι οποίοι στη συνέχεια αφαιρούν τις πινακίδες τους, ώστε να μην μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώσει παράβαση.

Οι «δαγκάνες» εφαρμόζουν στο παράνομα παρκαρισμένο όχημα, ενώ στο τζάμι τοποθετείται ειδοποιητήριο προς τον οδηγό που τον ενημερώνει για την ακινητοποίηση του οχήματός του από τη Δημοτική Αστυνομία και τη διαδικασία απεμπλοκής του οχήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου».

«Η αποτελεσματικότητα του μέτρου της ακινητοποίησης με τη δαγκάνα έγκειται στο ότι ο παραβάτης θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να παρκάρει παράνομα», σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα. Άλλωστε, όπως σημειώνει, προσεχώς ο δήμος θα προμηθευτεί και γερανό, για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

«Βασικός στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να πετύχει την αποφόρτιση του ιστορικού κέντρου και των υπόλοιπων σημείων της πόλης όπου παρουσιάζεται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έτσι η εφαρμογή του παραπάνω μέτρου συνδυάζεται με τις αυξημένες περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας σε οδούς με έντονο πρόβλημα όπως η λεωφόρος Νίκης, η Μητροπόλεως και η Παύλου Μελά, καθώς επίσης και με τη χρήση γερανού που θα προμηθευτούν προσεχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου», τονίζει η κ. Γούλα.

Αναφορικά με τις «δαγκάνες», η αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματά τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η Δημοτική Αστυνομία να μην μπορεί να βεβαιώσει παράβαση και γενικότερα σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, το 2011 βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες. Σε ό,τι αφορά το 2012, από την αρχή του έτους μέχρι και τον Αύγουστο, οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000, ενώ αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες.