Στον καθημερινό τους Γολγοθά για να «παλέψουν» με τη νόσο, οι ασθενείς του Ηρακλείου, που κάνουν αιμοκαθάρσεις, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη… εμπόδιο.

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και τα συσσωρευμένα χρέη οδηγούν τις ιδιωτικές κλινικές σε… εμπάργκο των ασφαλισμένων με αποτέλεσμα οι αιμοκαθάρσεις των ασθενών να είναι στον… αέρα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους ασφαλισμένους του εθνικού οργανισμού παροχών υπηρεσιών υγείας; Ότι θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Τα ιδιωτικά κέντρα από τη Δευτέρα δεν θα εξυπηρετούν με πίστωση κανέναν ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ και το χειρότερο όλων είναι πως στο Ηράκλειο, τα δημόσια νοσοκομεία, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

«Βρισκόμαστε μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει στο prismanews.gr ο Μάριος Μαρκόπουλος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των νεφροπαθών που ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών που δεν έχουν να πληρώσουν από την τσέπη τους. «Τα νοσοκομεία του Ηρακλείου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τον όγκο των αιμοκαθάρσεων. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πληρώσουμε από την τσέπη μας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο λόγω κόστους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.