Στην καθολική απογραφή -με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού Γ. Βρούτση.

Η διαδικασία της απογραφής, που γίνεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν σύντομα, με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο ΟΓΑ.

«Η αποκατάσταση της νομιμότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά και για όλη την κυβέρνηση» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

«Μετά το ΙΚΑ, συνεχίζεται η απογραφή σε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία που αφορά τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια άτομα. Το υπουργείο έχει βάλει στόχο την εξυγίανση των ταμείων από “μαϊμού” συντάξεις και επιδοματούχους “φαντάσματα”. Είναι θέμα πρώτα απ’ όλα κοινωνικής δικαιοσύνης προς όλους, κυρίως δε προς τους νόμιμους συνταξιούχους αλλά και τις επόμενες γενιές ασφαλισμένων» προσθέτει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα διακόπτεται αυτόματα η καταβολή της σύνταξης, ή οποιασδήποτε παροχής, σε όσους δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής.

Από τον ΟΓΑ καταβάλλονται διάφορα επιδόματα όπως τα πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφάλιστων και υπερηλίκων, ενώ στις προθέσεις του υπουργού είναι να χορηγείται στο μέλλον και το σύνολο των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.