Επιτυχή χαρακτηρίζουν τα μέλη της κίνησης «Χωρίς Μεσάζοντες» τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.

Περίπου σαράντα εθελοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και εκπρόσωποι παραγωγών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους. Τα βασικά στοιχεία των εργασιών της πανελλαδικής συνάντησής τους, ήταν: η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των εθελοντικών ομάδων του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» με την προσυπογραφή των παραγωγών.

Η δημιουργία μιας πανελλαδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεδομένων, που θα επιτρέπει την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, στοιχείων και εμπειριών μεταξύ των εθελοντικών ομάδων και θα δίνει τη δυνατότητα ώστε να γίνονται μεγάλες παραγγελίες τροφίμων, που θα διανέμονται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις.

Παρουσιάστηκε ένα ακόμη προϊόν με την ετικέτα «Χωρίς Μεσάζοντες» που θα διατεθεί σε λίγες μέρες στην Κατερίνη. Η ετικέτα αυτή, όπως λένε, δημιουργεί ένα εμπορικό «Brande name» που έχει σκοπό να κυριαρχήσει στον ανταγωνισμό αλλά και να βοηθήσει τους έλληνες παραγωγούς.

Αυτά συζητήθηκαν στην ενημέρωση των εθελοντικών κινήσεων και έτσι, στην Κατερίνη, οι δύο πρώτες διανομές προϊόντων (φακές και αλεύρι) έφεραν στη συσκευασία τους την ετικέτα: «Χωρίς Μεσάζοντες». Και γι’ αυτό, όπως καταλήγουν οι εθελοντές, θα συνεχίσουν τη δράση τους.

(Φωτογραφία αρχείου)