Με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα συμμετάσχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη του ωραρίου.

Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρεί την ίδια ημέρα και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια.