«Περιμένω ακόμα τη σορό του παιδιού μου. Έλληνες είμαστε, γνήσιοι Έλληνες» είπε η μητέρα του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου» είπε η Βασιλεία Κατσίφα και υπογράμμισε ότι έζησε το ρατσισμό όταν ήρθε στην Ελλάδα.

«Το παιδί μου ήταν της θρησκείας. Με τις προσευχές κοιμόταν» ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε: «Περιμένω ακόμη τη σορό. Διαλυθήκαμε όλη η οικογένεια».

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου, που μου τον έφαγαν οι αλήτες. Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια. Θέλουμε την προστασία της Ελλάδας», είπε η μητέρα του.

Πριν λίγες μέρες την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την επιστροφή από τις αλβανικές αρχές της σορού του 35χρονου ομογενούς, ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων».