Φάρμακα με πίστωση θα χορηγούν ξανά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία της χώρας, με εξαίρεση τα φαρμακεία που λειτουργούν στην Αττική και σε κάποιες ακόμη περιοχές, όπως για παράδειγμα, την Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, τα Δωδεκάνησα, τα Γιάννενα κ.ά.

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου αντιμετωπίστηκε θετικά από μερίδα των φαρμακοποιών, φαίνεται, όμως, ότι δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής καθώς και άλλους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Κρίσιμα ζητήματα για τους φαρμακοποιούς παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.