Εντατικοποίηση των ελέγχων σε συρμούς, οχήματα και παροχή κινήτρων για όσους «χτυπούν» συστηματικά εισιτήριο προγραμματίζει το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50% στα μέσα μαζικής μεταφοράς έως το τέλος του έτους.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ενώ στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι εάν επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της λαθρεπιβίβασης, ενδέχεται να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 25%.

Τα μέτρα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορούν σε εντατικούς ελέγχους σε 16 επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης. Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί, από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο οκτάωρες βάρδιες ημερησίως. Εκτός από τις ώρες αιχμής, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση χρησιμοποιημένων εισιτηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο σε κάθε επιβάτη που θα επιστρέφει δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια.