Σαν… μάνα εξ ουρανού περιμένουν τα νοσοκομεία της Κρήτης την βοήθεια εξ Αμερικής. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στο νησί τα κοντέινερ που περιλαμβάνουν τόνους υγειονομικό υλικό για την ενίσχυση της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού.

Πρόκειται για μία συνεργασία της Παγκρήτιας ένωσης Αμερικής, η οποία σε συνενόηση με τις τοπικές υγειονομικές αρχές αποστέλει σημαντική βοήθεια με αναλώσιμα υλικά, όπως σύριγγες, βαμβάκι, μέχρι και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα επείγοντα περιστατικά (στην υγειονομική βοήθεια περιλαμβάνονται 2,5 χιλιάδες κωδικοί) η αξία των οποίων αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Η συγκεκριμένη βοήθεια είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των νοσοκομείων επισημαίνει στο prismanews.gr ο υποδιοικητής της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Φραγκιαδάκης και εξηγεί τους λόγους κάθε επιπλέον βοήθεια σε υγειονομικό υλικά για τα νοσοκομεία μας είναι σημαντική. Εμείς μπορεί να συνεχίζουμε τις παραγγελίες σε αναλώσιμα, ωστόσο η ενίσχυση από τους ομογενείς θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τα κοντέινερ αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού φτάσουν στην Κρήτη, η ΔΥΠΕ θα αποφασίσει για την καλύτερη διανομή τους με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους τους ομογενείς οι οποίοι αναζήτησαν τρόπους βοήθειας της τοπικής κοινωνίας και συμφώνησαν στην ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών.

Μέλη της ένωσης των Κρητικών ομογενών της αμερικής ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν μετά από συζητήσεις και πλέον μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε το υγειονομικό υλικό που θα διατεθεί αμέσως στα νοσοκομεία τονίζει ο κ.Φραγκιαδάκης.