Το ARK Festival συνεργάζεται με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και καλεί τους επισκέπτες των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» να φέρουν και σχολικά είδη που είναι σε καλή κατάσταση προκειμένου το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας, τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αθηναίων, να τα προωθήσει σε παιδιά που τα χρειάζονται.

Τα σχολικά είδη τα οποία έχουν διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των δικαιούχων του Κόμβου είναι: τσάντες, τσαντάκια κολατσιού, παγουράκια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, χαρτιά Α4, σχολικά τετράδια, χάρτινοι φάκελοι Α4, μπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά, πλαστελίνες, πηλός.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών αποτελεί τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αθηναίων, λειτουργεί υποστηρικτικά και συνεργάζεται με όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Στόχος του είναι η συλλογή και η διάθεση αγαθών σε άπορα άτομα και οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε όσα είναι χρήσιμα για την καθημερινή διατροφή και διαβίωσή τους.