Προβλήματα επιβίωσης δηλώνει πως αντιμετωπίζει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει πλέον ελάχιστους – και όχι από το πολιτικό σκηνικό- φίλους που την στηρίζουν και τη βοηθούν, στο μέτρο του δυνατού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr, η τρίτη σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, με την ελάχιστη σύνταξη που παίρνει, αδυνατεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά δεδομένων των χρεών που έχει. «Οι μεζονέτες δεν έχουν πουληθεί. Εάν είχαν πουληθεί, δεν θα είχα αυτά τα προβλήματα που έχω τώρα», λέει.

Όπως σημειώνει, εδώ και αρκετό καιρό, μένει στο ενοίκιο και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας. «Δεν είμαι εκλεκτή. Περνάω πολύ δύσκολα. Έχω χρέη που… τρέχουν. Και για να ξέρετε, όλο αυτό το διάστημα δεν με στήριξε κανείς από τον πολιτικό κόσμο. Υπήρξε όμως κάποιος που με στήριξε αλλά δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χώρο». Φυσικά, δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου πέρασε τον Αύγουστο καλεσμένη σε ξενοδοχείο που διατηρεί φιλικό της ζευγάρι στη Ρόδο. «Με καλούν συχνά εδώ και έρχομαι όσο μπορώ τα καλοκαίρια», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και σημειώνει ότι είναι λάτρης των καταδύσεων, του καλού λογοτεχνικού βιβλίου και της ποιοτικής μουσικής. Ασχολείται βέβαια και με το Διαδίκτυο από το οποίο ενημερώνεται αρκετά συχνά.

Τα επαγγελματικά της

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου δεν έχει δεχτεί κάποια επαγγελματική πρόταση. «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν μου έχουν γίνει προτάσεις αν και θεωρώ ότι και τις γνώσεις έχω και την εμπειρία που απέκτησα κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου», λέει.

Πιστεύει πάντως ότι εμπόδιο στην εξέλιξή της στάθηκε η οικογένειά του. «Θεωρώ ότι υπήρξα καταδιωκόμενη από την οικογένεια Παπανδρέου με όλες τις συνέπειες και γι’ αυτό όσο υπήρχε η οικογένεια Παπανδρέου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι, φαντάζομαι. Τώρα, θεωρώ ότι δεν είμαι εμπόδιο κανενός», συμπληρώνει.

Το χειμώνα σχεδιάζει τη συγγραφή ενός ακόμη βιβλίου, το οποίο θα αναφέρεται στη ζωή της μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου με πιθανό τίτλο, όπως λέει το «Η ζωή μου μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου». Σε αυτό το βιβλίο θα περιγράφει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από το θάνατό του και μετά καθώς και το ποιοι δεν την στήριξαν ενώ τους είχε βοηθήσει και άλλες πολλές λεπτομέρειες.

Ανεξάρτητα όμως από τη συγγραφή που έχει στα άμεσα σχέδιά της, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, στοχοποιήθηκε ότι χρησιμοποιεί τρεις μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.

Εκείνη όμως έδωσε την δική της απάντηση: «Όλες οι χήρες ηγετών δικαιούνται προστασίας. Σε όλα τα κράτη, σε όλο τον κόσμο. Δεν αποτελώ την εξαίρεση. Είναι απολύτως νόμιμο. Περιλαμβάνεται σε υπουργική απόφαση που υπογράφηκε το 2009 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. Και φυσικά δεν έχω κρατικό αυτοκίνητο», ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Αντρέας Παπανδρέου για να την προστατεύουν εφ’ όρου ζωής.

Και υποστηρίζει ότι: «Η άσκηση πολιτικής πρέπει να είναι ανεξάρτητη, περήφανη και χωρίς την υπόδειξη της τρόικας και τις απειλές αυτής. Τουλάχιστον, εγώ έμαθα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και απέκτησα γνώσεις και εμπειρία για πολλά ακόμη».

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου δεν θα έλεγε όχι στην παρουσίαση μιας εκπομπής αρκεί το περιεχόμενό της να είναι αρκετά ενδιαφέρον ενώ διαψεύδει τα σενάρια που την ήθελαν να κατεβαίνει στις προηγούμενες εκλογές. «Ποτέ δεν ίσχυε αυτό. Δεν μου είχε προταθεί να κατέβω», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».