Το 55% των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από γονείς για συμμετοχή σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς επίσης σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, κινδυνεύουν να απορριφθούν λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, σε περίπτωση που δεν μεταφερθούν οι αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής Ζωής».

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε τον κίνδυνο να μείνουν εκτός προγράμματος περίπου 43.000 παιδιά στο σύνολο της χώρας, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης.

«Είναι αδιανόητο κατά την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας να μην διατίθενται κονδύλια, τα οποία αποδεδειγμένα ενισχύουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα και ανακουφίζουν πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, με το αιτιολογικό της εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι άξονες του ίδιου επιχειρησιακού προγράμματος εμφανίζουν τραγικά αρνητική αξιοποίηση και απορρόφηση» δήλωσε ο κ.Δανιηλίδης.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση των κωδικών του ΕΣΠΑ ώστε να εξοικονομηθούν 120 εκατομμύρια ευρώ και να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα.