Έτοιμο να καταρρεύσει είναι, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, το βρεφοκομείο Αθηνών, που εξυπηρετεί από το Σεπτέμβριο 5.500 παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας

Το βρεφοκομείο εκτός από το παιδαγωγικό του έργο, σιτίζει τους παιδικούς σταθμούς του οργανισμού του, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με προβλήματα σίτισης, παιδικούς σταθμούς από αλλοδαπές κοινότητες, καθώς και τον παιδικό σταθμό των εργαζομένων της Βουλής.

Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω αναγκών, αναφέρει η κ. Σακοράφα, εργάζονται πέραν των μονίμων και αόριστου χρόνου 860 ατόμων και ένα δυναμικό 420 συμβασιούχων με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις εδώ και 9, 10 χρόνια. Το υπάρχον προσωπικό είναι ήδη ελλιπές σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες του οργανισμού, που μεγεθύνεται συνεχώς από τις αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης.

Με δεδομένο ότι οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται και ήδη 272 συμβασιούχοι από το σύνολο τους μετά από δικαστική απόφαση βρίσκονται εκτός εργασίας ο οργανισμός από το Σεπτέμβρη θα αναγκαστεί να προχωρήσει υποχρεωτικά σε μείωση εξυπηρέτησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι σταδιακά με τη μείωση των εργαζομένων, ο αριθμός παιδιών που θα εξυπηρετεί θα μειωθεί από τις 5.500 μόλις στις 2.000 παιδιά!!!

Οι διαβεβαιώσεις από την Δημοτική αρχή για πρόσληψη 100 εργαζομένων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 158 μετά από αίτημα του Βρεφοκομείο μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα και αν εγκριθούν -και όταν θα συμβεί αυτό- λέει η βουλευτής, δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού αποτελούν σταγόνα στις ανάγκες του Οργανισμού .

Η κ. Σακοράφα ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη αν προτίθεται να εκδώσει εγκύκλιο για άμεση δίμηνη επαναπρόσληψη των ήδη απολυμένων και πότε θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει μόνιμη και σταθερή εργασία των συμβασιούχων στους ΟΤΑ όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.