Ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες που θα εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα -και όχι μόνο- δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. Συγκεκριμένα, στον οδηγό του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρέπει πριν από οποιοδήποτε ταξίδι μας με αυτοκίνητο να ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας (υγρά, ελαστικά, ηλεκτρολογικά).

Επισημαίνει προς τους οδηγούς ότι οφείλουν να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας, όπως πρέπει να κάνουν και οι συνεπιβάτες τους και να μην ξεχνούν να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά στους οδηγούς να μην αυξάνουν ταχύτητα όταν ταξιδεύουν σε δρόμους που δεν γνωρίζουν για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Και λένε ότι πρέπει να γίνονται συχνές στάσεις (τουλάχιστον κάθε δύο ώρες) ούτως ώστε οι οδηγοί να μην κουράζονται στο τιμόνι.

Και φυσικά αν πεινάσουν στο δρόμο και σταματήσουν σε κάποιο κατάστημα για να «τσιμπήσουν» κάτι, πρέπει να προσέξουν οι σαλάτες να διατηρούνται σε ειδικές βιτρίνες-ψυγεία, τα κρύα σάντουιτς να διατηρούνται στο ψυγείο, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Τα κρέατα πρέπει να είναι καλοψημένα.

Εκτός αυτών όμως, όπως αναφέρουν, στην περίπτωση που κάποιοι επιλέξουν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο, οφείλουν να κάνουν έρευνα αγοράς και στη συνέχεια όταν υπογράψουν τη σύμβαση ενοικίασης, να προσέχουν τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουν σε περίπτωση ατυχήματος, τι θα καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση ατυχήματος και τι θα πληρώσουν οι οδηγοί. Πως παραλαμβάνεται και πως παραδίδεται το όχημα καθώς και το κόστος της χρέωσης.